3

Afl 36 Keukens

Posted by Marieke on 26 november , 2013 in Uncategorized |

Bij de openingsreceptie van een zelfbedieningszaak in Tegelen werd onderstaande foto gemaakt. Links het winkeliersechtpaar, in het midden de rayonleider van de TIP-organisatie met zijn vrouw en rechts Ton en Theo.
Dit tafereel speelde zich af eind jaren vijftig, begin jaren zestig. Een periode waarin het bedrijf van Theo veel van dit soort winkels inrichtte. Elke verbouwing werd afgesloten met een receptie waar het echtpaar Doomen keurig in het pak en met een cadeau heen ging.

IMG_1203

Naast de winkelbetimmeringen begon Theo aandacht te krijgen voor op maat gemaakte keukens. Voor het ontwerpen en detailleren van de keukens nam hij de binnenhuisarchitect Ton Sparla in dienst. Gerrit Plak was zijn trouwe bedrijfsleider en zo ontstond een nieuwe succesformule.

IMG_1210IMG_1205

Er kwam een nieuw logo, het kantoor achter de bijkeuken werd heringericht en regelmatig stond Theo met een stand op beurzen waar de op maat gemaakte keukens veel bezoekers trokken.
De problemen die hij bij de keukenbouw ondervond hadden vooral te maken met de nazorg. De serviceverlening na het plaatsen van de keukens bleek een kostbare zaak waardoor veel van de winst verdampte.
Ton Sparla kreeg later het oude huisje van mevr Braat, Korvelseweg nr 50, als kantoor. Het werd opgeknapt en ingericht. Daar bleek dat Ton meer ambitie had om voor zichzelf te beginnen en zo werd de samenwerking verbroken. Een nieuwe samenwerking op het gebied van keukens ging Theo aan met Ton (een naam die aan Theo plakte) de Beer, oud textielfabrikant. Deze deed al het een en ander in keukeninrichting maar had nog geen fabrikant voor de productie ervan. Financieel ging het niet geweldig, er waren tijden van grote krapte waardoor Ton Naber al haar vindingrijkheid moest inzetten om rond te komen. Nieuwe kleren werden spaarzaam en op de groei gemaakt of aangeschaft of er kwamen zakken met oude kleren van neefjes en nichtjes. De jongste zusjes droegen de kleding van de oudste meisjes af.IMG_1209

Op zondag speelden de kinderen op de “grote plaats”, de ruimte vóór de werkplaats en in “de poort”, het pad tussen de oude bakkerij en het woonhuis.

Wie herkent de twee peuters en de meisjes met de witte blousjes op de foto?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2013-2024 Theo Doomen All rights reserved.
This site is using the Multi Child-Theme, v2.2, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com